Home » Blog » Internetpagina in startbalk bij Windows 10

Internetpagina in startbalk bij Windows 10

Iedere gebruiker van Windows 8 en nu ook 10 gebruikt de startbalk met zijn tegels om programma’s op te starten. Alleen een internetpagina windows11opstarten via een tegel is net wat moeilijker en niet zo voor de hand liggend. Daar ik nogal van orde hou, was dit een beetje een doorn in mijn oog en ben ik op zoek gegaan naar een mogelijke oplossing. In feite is het heel simpel, maar zoals met vele dingen moet je het gewoon weten. Hoe doe je dat?

Je kiest ervoor om op het bureaublad een snelkoppeling te maken zoals je dat gewoon bent. Je krijgt dan de mogelijkheid om de locatie op te geven. We willen als voorbeeld de zoekmachine DuckDuckGo opstarten.

Dan vul je de volgende locatie in :

“c:\ProgramFiles\MozillaFirefox\firefox.exe””https://duckduckgo.  com/”

Let wel: De haakjes voor en achter de toepassingsnaam en de internetpagina zijn belangrijk evenals de spatie tussen beiden. Uiteraard kan je een andere browser nemen, dan moet je moet je het juiste toepassingsbestand invullen.Je kan die snelkoppeling nog een naam geven en dan is ze klaar. Je hebt nu een gewone snelkoppeling op je bureaublad staan waarmee je de internetpagina DuckDuckGo kunt openen. Maar als je nu met je rechtermuisknop op de snelkoppeling klikt krijg je wel een ander menu dan bij een gewone snelkoppeling. Deze is uitgebreider en daar staat ook een item tussen: Toevoegen aan de startbalk. Daar klik je op en zie, bij het openen van je startbalk staat er een tegel bij met de naam van je snelkoppeling. Dus als je je snelkoppeling DuckDuckGo genoemd hebt en ook een toepasselijk icoontje gekozen is je tegel volledig klaar.

Veel plezier !

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s