Home » Agenda » 15/12/2017 – OpenShot

15/12/2017 – OpenShot

OpenShot Video Editor is een gratis programma voor het maken en bewerken van videobestanden. Het is dus freeware.

OpenShot Video Editor is ontstaan als een project voor Linux. De eerste versies van het videobewerkingsprogramma waren dan ook niet voor Windows of Apple Mac beschikbaar. Vanaf de tweede versie van het programma worden ook Windows en OS X versie aangeboden. Deze Windows versies van het programma zijn mogelijk gemaakt door een crowdfunding campagne op Kickstarter. Door donaties van mensen die graag OpenShot op Windows en Apple wilden gebruiken kon de ontwikkelaar van de videotool hier mee aan de slag. Een aantal maanden geleden verscheen de eerste Windows versie van het programma.

openshot

OpenShot Video Editor biedt wel iets meer dan iMovie en Windows Movie Maker. Het grote verschil is natuurlijk dat het programma in tegenstelling tot andere gratis concurrenten op zowel Windows als Apple en Linux draait. Zeker als je met meerdere mensen werkt aan het maken en bewerken van een video dan is dat natuurlijk erg handig.

Wat kan OpenShot oa:

  1. Video’s inkorten en video’s samenvoegen
  2. Geluidsfragmenten en muziek toevoegen
  3. Video’s laten overlopen in elkaar
  4. Effecten toevoegen aan video
  5. Eigen aftiteling maken en toevoegen aan een film.
  6. 3D effecten toevoegen aan videobestanden

Ben je op zoek naar een gratis programma voor het bewerken, omzetten of maken van video bestanden voor bijvoorbeeld op Youtube of om op DVD te branden? Met OpenShot Video Editor haal je een prima pakket in huis dat je op verschillende besturingssystemen kunt gebruiken.

Maarten en Jan komen ons deze video editor uitleggen en demonstreren, dus een interessante avond is gegarandeerd.

Ledenvergadering Bitmappers op vrijdag 15 december 2017

Vrijzinnig Onmoetings Centrum, Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt

Aanvang: 20u15

Eigen toestellen (laptops,tablets, enz….) meebrengen is aangeraden om zelf (interactief) ook mee te kunnen doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s