Home » Agenda » 16/3/2018 – Wat is een NAS?

16/3/2018 – Wat is een NAS?

 

NAS

Een NAS is eigenlijk een simpele pc die veelal draait op een variant van Linux. De primaire functie van een NAS is het delen van bestanden. Omdat een NAS tegenwoordig meer een mini-server is, is er nog veel meer mogelijk. Een NAS is behalve voor jezelf ook te gebruiken met bijvoorbeeld je hele gezin. Je kunt voor iedere gebruiker een eigen gebruikersaccount aanmaken en ervoor zorgen dat gebruikers niet bij elkaars bestanden kunnen, en je kunt ook mappen aanmaken waar juist alle gezinsleden bij kunnen. Er zijn NAS-apparaten in verschillende prijsklassen die zich onderscheiden op prestaties en functionaliteit.Maar je kan natuurlijk ook zelf bouwen. De hele uitleg krijgen we van Dhr. F. Vandersmissen die ons zal wegwijs maken in deze materie.

Ledenvergadering Bitmappers op vrijdag 16 maart 2018

Vrijzinnig Onmoetings Centrum, Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt.

Aanvang: 20u15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s