Home » Blog » Dropbox vs Google Drive: kantoorsoftware en samenwerken

Dropbox vs Google Drive: kantoorsoftware en samenwerken

dropboxNa het beheer van bestanden, gaat deze 2e fase van de vergelijking die we bij Journal du Net vonden over de integratie in kantoorsoftware, en over de mogelijkheden om via het web samen te werken.
Uit de resultaten van de vergelijking blijkt dat Google Drive een grote voorsprong heeft als het op het openen en bewerken van documenten aankomt. Drive kan een dertigtal soorten bestanden die vooral op kantoor gebruikt worden openen of in preview vertonen. Met Dropbox kan je bijvoorbeeld geen Excel bestanden bekijken of bewerken.
Bij beide diensten kan je wel de verschillende versies van een document opvolgen, maar enkel bij Google Drive heb je meer mogelijkheden om de rechten bij het wijzigen van documenten fijn af te stellen, zoals wijzigen, commentaar toevoegen, of enkel raadplegen.
Tot slot: bij Dropbox moet je nog altijd het bijhorende programma op je computer hebben staan vooraleer je een bepaald bestand kan openen,bij Google Drive is dat niet het geval.
http://www.journaldunet.com/solutions/cloud-computing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s