Home » Blog » De tools van René

De tools van René

symbaloo2Symbaloo : je eigen aangepast menu
Symbaloo is een menustructuur voor op je browser met vele mogelijkheden. Je kan je menu helemaal naar eigen inzicht aanpassen, met verschillende tabbladen zodat het heel overzichtelijk blijft. Ook  kan je de menu’s oproepen op al je toestellen, zodat je telkens in je vertrouwde lay-out terechtkomt. Symbaloo is volledig gratis. De betekenis van het woord Symbaloo is Oud Grieks voor ” verzamelen “. Er zijn uitgebreide mogelijkheden voor bedrijven en scholen. Je kan jouw menupagina delen in de gallerij van Symbaloo waar honderden webmixen staan die je naar hartelust kan gebruiken bij je eigen menustructuur.  Registreren is niet nodig , maar wel handig, zodat je menu niet verloren gaat bij het wissen van de cookies in je browser. Programma’s starten is niet mogelijk, het is enkel voor websites en webpagina’s. Je kan dus een hele webmix maken van jouw favoriete YouTube filmpjes of elk ander thema. In de gallerij van Symbaloo vindt je al vele webmixen over de meest uiteenlopende thema’s.

Symbaloo ( www.symbaloo.com )

 

speccy2Speccy : een PC service
Is een freeware programma dat de nodige informatie over je computer verzamelt en aanschouwelijk maakt. Het is geschikt voor alle versies van Windows zowel 32- als 64-bit. Er bestaat ook een versie voor USB, die enkel moet uitgepakt worden en niet geïnstalleerd op een computer.

 

Onderzoek van de volgende computeronderdelen:

 • besturingssysteem (de versie van Windows en geïnstalleerde service pack, de lijst van geïnstalleerde updates op het besturingssysteem en de actieve taken)
 • microprocessor (de kloksnelheid, de temperatuur op de processor, welke tevens grafisch kan worden weergegeven, ook op de eventueel aanwezige processorkernen individueel, evenals de eventueel grafisch weer te geven klok- en bussnelheden),
 • moederbord (fabrikant, modelnummer, architectuur, temperatuur),
 • werkgeheugen (gegevens over grootte, fysiek gebruik en fysieke bezetting),
 • harde schijf of solid state drive (model, bezetting, gebruiksduur en partitionering van de harde schijf, status, temperatuur, ook grafisch),
 • videokaart,
 • randapparaten,
 • geluidskaart,
 • het al dan niet actief zijn van applicaties als de firewall en het viruscheckprogramma,
 • versie-aanduidingen van Java en Internet Explorer,
 • tijdsgegevens zoals de datumnotatie en het tijdstempel,
 • netwerk.

Naast het bekijken van gegevens op het systeem heeft het programma de mogelijkheid om verzamelde gegevens op te slaan in de vorm van een tekstbestand of XML-bestand. De gegevens kunnen ook uitgeprint worden.

Speccy (www.piriform.com )

 

free-studio-2Free Studio : handige tools

Dit is een verzamelprogramma voor handige tools, de betalend versie is nog uitgebreider. Alles voor beeld, geluid, converteren, branden, resizen, enz……De hele opzet is gebruiksvriendelijk, want sommige tools staan op meerdere plaatsen zodat ze handig te gebruiken zijn.

Categorieën :

YOUTUBE

Tools voor het downloaden, converteren (naar AVI, MPG4, WMV, MP3, iPod, iPhone, DVD) en uploaden van YouTube-filmpjes. Er is trouwens ook nog een tool voor het uploaden van video- en fotomateriaal naar je Facebook-account.

MP3 & AUDIO

Tools voor het inkorten en converteren van verschillende typen audio bestanden.

CD, DVD, BD

Tools voor het op CD, DVD of BD (blu-ray disk) branden van (muziek)bestanden of videomateriaal en omgekeerd (bijvoorbeeld van DVD naar een videobestand of van CD naar een MP3-bestand).

DVD & VIDEO

Tools voor het converteren van videobestanden naar andere formaten (MP4, 3GP, flash). Tevens tools voor het toepassen van eenvoudige bewerkingen van videomateriaal (flip, rotate, dub) en het omzetten van video naar een MP3-geluidsbestand of een (reeks) JPG-bestand(en).

FOTO’S
Tools voor het converteren en resizen van fotomateriaal en een screencapture tool voor het vastleggen van het beeldscherm in een afbeelding- of videobestand.

GSM TOESTELLEN

Tools voor het converteren van videomateriaal zodat deze op een specifiek type telefoon kan worden afgespeeld (Android, BlackBerry, HTC, Motorola, Nokia, Samsung, LG, Sony) of spelcomputer (Xbox, Nintendo, PS3). Deze tool bevat vooraf ingestelde conversie-instellingen. Wil je zelf de regie over de instellingen houden dan kan je beter gebruik maken van de tools onder.

De tools blinken uit in eenvoud en zijn vrij makkelijk toe te passen. Voor een optimaal resultaat raad ik wel aan bij elke tool de voorkeursinstellingen even na te lopen. Een klein minpuntje is de Nederlandse vertaling, deze laat soms te wensen over. Zo wordt in de tool Free Disk Burner (categorie CD, DVD, BD) het Engelse woord image (voor de knop Voeg afbeelding toe) enigszins verwarrend vertaald als afbeelding in plaats van ISO-bestand. Desondanks ben ik redelijk te spreken over deze suite (voor zover ik de vele tools heb kunnen testen). Doet u regelmatig wat met mediabestanden dan heeft FreeStudio u wellicht ook iets te bieden!

Free Studio ( www.dvdvideosoft.com )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s