Home » Blog » SSD inbouwen in laptop

SSD inbouwen in laptop

hyperxHet schrikt sommigen misschien af, maar het is heel eenvoudig om je HD in een laptop te vervangen door een SSD. Wat heb je daar allemaal voor nodig?

Uiteraard een SSD, die past in je laptop. De fysieke inbouwgrootte is in een laptop 2,5″, dus dat controleer je even alvorens je een SSD aanschaft. De capaciteit kan je kiezen mits je ervoor zorgt dat ze groot genoeg is voor de programma’s die je wilt gaan gebruiken. Minimum is toch 120Gb aangewezen, en voor de rest moet je denken, hoe groter, hoe duurder. Een goede aankoop is momenteel: Kingston HyperX 120Gb die je voor 65 à 70 euro kan aankopen. Deze heeft een goede kwaliteit en is een van de snelste op de markt, momenteel.

Verder heb je een verbindingskabel of inbouwdoosje nodig. Een verbindingskabeltje van SATA naar USB. Of een inbouwdoosje waar je een HD of SSD van 2,5″ kan inbouwen. Dit doosje is ook voorzien van een SATA stekker en een USB connector, net zoals het kabeltje. Het voordeel van een doosje is dat je nadien je oude HD er in kan bouwen, zodat je een extra externe HD hebt. Kan handig zijn.

Een programma om dit te verwezenlijken: PARAGON Migrate OS to SSD v4.0 (14,95 euro).

Hoe gaan we te werk:

Sluit je SSD met de verbindingskabel aan op een USB poort van je laptop. Of bouw de SSD in het inbouwdoosje in en sluit dat aan op je USB poort.

Installeer het programma Paragon op je laptop en start het op. Het programma zal een soort ” image ” maken van je laptop en dat overbrengen op je SSD, die aangesloten is via USB. Let op dat bij het bepalen van het doel van het ” image ” het juiste opslagmedium gekozen is, nl, de SSD. Dit duurt naargelang de grootte van de oude HD een kleine 10 minuten.

Als dat gebeurd is staat je oude HD volledig op je nieuwe SSD. Je moet dan enkel je laptop uitschakelen, je oude HD uitbouwen, je nieuwe SSD inbouwen ( losmaken van de verbindingskabel of uitbouwen uit het verbindingsdoosje ) in de laptop, en terug opstarten.

Als alles goed gegaan is dan draait je laptop als vanouds zoals je het gewoon waart, hij zal alleen veéééééééééééééééel sneller zijn.

Uurtje werk en ong. 90 euro aan kosten, ik zou het wel weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s