Home » Blog » VPN router legaal?

VPN router legaal?

VPN1.png

Regelmatig krijgen we de vraag of het gebruik van een VPN-router of –dienst legaal is. Het korte antwoord op deze vraag is ‘Ja’, maar het lange antwoord is wat complexer.

Net als bij een ‘gewone’ internetverbinding betekent het gebruik van een VPN-dienst of –router niet dat je – omdat je verkeer versleuteld is en jij je anoniem op internet begeeft – ineens van alles mag doen. Het is bijvoorbeeld nog steeds verboden om bijvoorbeeld systemen te hacken, kinderporno te bekijken of mensen op te lichten.

Het probleem is echter dat eigenlijk niemand kan controleren of dat ook echt niet gebeurt. Althans, het is lastiger om een overtreder op te pakken. In Europa is het gebruik van een VPN-dienst of –router niet verboden, maar het kan zijn dat sommige internetproviders of openbare wifi-netwerken zorgen dat een VPN-verbinding langzamer verloopt dan hun eigen internetverbinding.

Wel verboden in sommige andere landen

In sommige landen is het gebruik van een VPN-verbinding wel verboden, zoals in China en Noord Korea. Immers, via een VPN-verbinding zouden inwoners van die landen ook gebruik kunnen maken van sociale netwerken als Facebook en Twitter, en dat wil de overheid aldaar voorkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s