Home » Blog » Ervaringen met LeFrenchMobile. Mobiel internet in Frankrijk.

Ervaringen met LeFrenchMobile. Mobiel internet in Frankrijk.

Intfrenchmobileernetloze vakanties waren voor ons altijd een principiële keuze, maar tegelijk ook een anachronisme waarvan we al langer wisten dat het ooit opgegeven zou moeten worden.

Dit jaar besloten mijn echtgenote en ik dat we ook op vakantie in Frankrijk internet zouden nemen. Die beslissing namen we omdat we daar in ‘in the middle of nowhere’  geen beschikking hebben over WiFi, en we de digitale diensten die we appreciëren,  zoals e-mail,  weerbericht, krantenabonnement en bankzaken, voortaan vanuit onze luie vakantiezetel wilden kunnen gebruiken. Voor sociale media daarentegen geldt wel een periode van escapisme.

Mobiel internet in Frankrijk ligt echter moeilijk. Je kan het enkel krijgen als Frans ingezetene,  zelfs prepaid. Je moet verplicht een Frans adres en Frans rekeningnummer opgeven, bij alle telco’s. Dus tenzij je een Franse vriend hebt die het op zijn of haar naam wil nemen, lukt het niet. Ik heb vergeefs geprobeerd bij Free en Orange.

In onze zoektocht naar een oplossing zonder dure roaming kwamen we terecht bij diensten als Simly, Lycamobile en LeFrenchMobile. Die heb ik met mekaar vergeleken en uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt in het voordeel van LeFrenchMobile. Naar ik elders vernomen heb gebruiken zij het goed dekkende Orange-netwerk, hoewel een andere bron van het Bouygues-netwerk sprak, zodat ik dienaangaande geen accurate uitspraak kan doen.

Prepaid 1 GB voor 19 euro,  één maand geldig, en 15 euro voor een tweede GB (mei 2015). Geen abonnement dus! Dat is wat we zochten.

We bestelden en betaalden een DataSIM en vier dagen later lag die in de brievenbus. Je kan de SIM ook naar je hotel of camping laten sturen en dan beloven ze dat die binnen de twee werkdagen toekomt. Je ontvangt een gewone SIM,  een microSIM en een nanoSIM in één plastic kaartje.  Je drukt de gewenste SIM eenvoudig uit het kaartje.  Er zat ook een blaadje met uitleg bij, zoals APN,  gebruikersnaam en wachtwoord, die je bij het allereerste gebruik moet opgeven. Ons werd ook op het hart gedrukt dat we binnen de eerste 15 dagen vanaf het eerste gebruik een scan van identiteitskaart of rijbewijs moesten opsturen.  Zoniet zou de dienst gestaakt worden vanwege de anti-terrorisme-wetgeving.

De ‘bundle’ die wij kochten is in België niet bruikbaar (mei 2015) en dus was het een beetje afwachten of ie het in Frankrijk zou doen. Maar het was een fluitje van een cent. Niet van de eerste keer weliswaar,  omdat ik op voorhand de roaming-instelling van Android manueel op nationaal roamen had gezet,  terwijl die toch op internationaal roamen moet staan. Daarna werkte het prima. Nog dezelfde dag nam ik met de tablet een scan van mijn identiteitskaart en stuurde die, tesamen met mijn SIM-kaartnummer, per mail naar LeFrenchMobile. ’s Anderendaags bevestigden ze de goede ontvangst en meldden dat mijn DataSIM definitief was vrijgegeschakeld.

Na gebruik kan je de DataSIM houden tot het moment dat je hem opnieuw nodig hebt. Dan betaal je opnieuw en kan je meteen weer voor een maand online. Met weinig moeite  was het ook mogelijk mijn tablet met Android’s  Tethering te configureren tot mobiele WiFi-hotspot,  zodat de tablet van mijn echtgenote, die enkel WiFi-functionaliteit aan boord heeft, ook internettoegang kreeg.

LeFrenchMobile is ook te krijgen voor andere landen (‘bundles’ genaamd, die op dezelfde DataSIM combineerbaar zijn) , maar daar staat dan slechts een zeer klein datavolume tegenover, amper een paar honderd MB. Enkel voor Frankrijk (en Polen) biedt de dienst reëel waar voor zijn geld, naar ons persoonlijk aanvoelen.

Nagaan hoe het met je dataverbruik staat kan je eenvoudig op My LeFrenchMobile. Heb je onverwachts de helpdesk nodig dan kan dat volledig Engelstalig voor wie de taal van Molière onvoldoende machtig is.

Heeft het steeds vlekkeloos gefunctioneerd? Neen, bij momenten was de verbinding instabiel. Wij zaten dan ook in ruraal gebied. In een minder rurale omgeving ondervonden we op geen enkel moment problemen.

Best zou natuurlijk zijn dat roamingtarieven in Europa worden afgeschaft,  maar in afwachting is LeFrenchMobile het overwegen waard. Wij zijn tevreden klanten en kunnen de dienst aanbevelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s