Home » Blog » Sociale dashboarden

Sociale dashboarden

Het bijhouden van al je sociale netwerken is tegenwoordig niet simpel, daarom zijn er handige programma’s zodat dit veel gestroomlijnder verloopt. Dit noemt men social-media-dashboard’s, een tool dat informatie verzamelt van je sociale media. Ook apps. zoals Evernote en Pinterest zijn soms mogelijk.

hootsuite

Bottlenose ( www.bottlenose.com )

In het logo van Botlenose staat een dolfijn. Een bewuste keuze want dolfijnen zijn heel sociaal. Twitter is zijn natuurlijk habitat en hij geeft je een mooi overzicht van alle woorden

en contacten

Hootsuite ( www.hootsuite.com)

6 miljoen gebruikers is tot nog toe het mooiste bewijs dat Bootsuite het bekendste en meest populaire dashboard is. Dat is niet voor niets want het biedt een duidelijk overzicht van je sociale media zoals : Twitter, Facebook, Foursquare, Linkedin, MySpace en Google+. Het is gebruiksvriendelijk en volledig in het Nederlands. Ook diverse apps dienen het gemak.

Netvibes ( www.netvibes.com )

Is de opvolger van de ooit zo populaire RSS-reader Bloglines, en dat merk je , want RSS-feeds staan nog altijd centraal. Maar er is veel meer mogelijk, je kan verschillende diensten zoals: Box.net, Delicious, Meebo en Flickr integreren, er is een kalenderfunctie, je kan bookmarks, notities en to-do lijstjes aanmaken. En dat allemaal gebeurt met handige widgets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s